Hvad gør A-vitamin

Hvad Er A-Vitamin Egentlig Godt For?

A-vitamin bidrager til væksten og vedligeholdelsen af overhuden (epidermis). Desuden har A-vitamin en effekt på uren hud, solskadet hud, pigmentering samt rynker. Du kender måske også A-vitamin omtalt som retinol. Bliv klogere på det stærke vitamin lige her.

Hvad Er A-Vitamin?

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som bliver lagret i vores fedtvæv og i leveren og langsomt bliver frigivet til vores krop. Vi får det via kosten fra madvarer som lever, fisk, æg, mælk og mejeriprodukter. I planteriget finder vi det i orange og mørkegrønne planter som gulerod, spinat, abrikos og melon. Vores krop har brug for A-vitamin, fordi det hjælper kroppen med blandt andet at opretholde en normal hud, et normalt syn og et normalt immunforsvar.

​​​​

Hvad Er Fordele Og Ulemper Ved A-Vitamin I Hudpleje?

Hvis vi kigger på hudplejeprodukter og hvorfor A-vitamin, eller retinol, som det også hedder, er så populært i cremer og sera, så er det, fordi A-vitamin bidrager til en normal hud. Men der er både fordele og ulemper ved det potente vitamin. 

Fordele

Vi er alle født med beskyttende A-vitamin i huden. Men niveauet falder, jo mere sollys vi udsætter huden for, og jo ældre vi bliver. Det er bevist, at A-vitamin kan forbedre hudens struktur, afhjælpe uren hud, rynker og solskader i form af for eksempel pigmentpletter. Og så har det en virkning på tør hud. Vi taler altså om en ingrediens, som er i stand til at påvirke hudcellernes opførelse. 

Ulemper

A-vitamin er et særdeles skrøbeligt vitamin, som er følsomt over for både lys og luft og derfor kan have en begrænset aktiv levetid – især retinol i produkter kan være svære at styre, da de er mindre stabile og let går til. Derudover er der forskellige koncentrationer, som gør, at man enten kan få for meget eller for lidt. For meget A-vitamin kan irritere huden, hvis den ikke er vant til ingrediensen. Man bør langsomt trappe op og starte hver anden dag, når man bruger ingrediensen. Med ekspertvejledning og små skridt kommer du langt.

Hvad Gør A-Vitamin – 4 Forskønnende Fordele

Hvis vi skal lave en hurtig oversigt over de forskønnende fordele, vitaminet giver til hudpleje, så er det følgende:

Lysne og udjævne pigmentpletter
Først og fremmest kan A-vitamin forandre og reparere huden. Vitaminet kan lysne og udjævne pigmentpletter, da A-vitamin øger omsætningen af overfladeceller, så der hurtigere kommer nye og lysere celler.

Mindske porer
A-vitamin kan gå ind og forandre størrelsen på porer, som er ødelagt af bumser eller sol, så de mindskes.

Gøre huden glattere og tykkere
Vores kollagendannelse øges i dybden, hvilket også giver en glattere og mere fyldig overflade på huden. A-vitaminet gør nemlig, at huden har lettere ved at producere sundere celler.

Normalisere ubalancer
A-vitamin virker normaliserende og genopbyggende på ubalancer, både når det gælder rynker, uren eller tør hud.