Gå til indhold

Blog

Hvorfor kan en creme med samme navn kan være som nat og dag?

30 Oct 2022
Hvorfor kan en creme med samme navn kan være som nat og dag?

Et par ting du sikkert ikke vidste om cremer og hvorfor en creme med samme navn kan være som nat og dag.


Et par af vores store mål med at skabe BIO-Vitae har fra start været kun at benytte de bedste og fineste materialer, uden tanke på pris som en faktor der spiller ind. Derfor kom vi hurtigt til den konklusion, at vi kun kører D2C (direkt to consumer). Mange mærker sælger igennem forhandlere, og større brands har endda flere engrosled. Alle vil forståelig nok have profit. 

 

Men hvor sparer vi så?

Simpel logik og almindelig forretningssans peger på første led. Det starter herfra, og grossister og forhandlere opgør afkast på et produkt i %. Sagt på en firkantet måde, så hvis du kan lave et produkt til kr. 20, så ville dette producent nok ramme kr. 600 i butikken, hvilket nok ikke er ramt meget forbi uden at kende konkrete brands supplychain. Ville det samme produkt lavet med det bedste og det fineste? Med et indhold af hovedingredienser der ligger på et niveau hvor det har en mærkbar effekt, hurtigt fordoble den pris. Og der skal nok også mere i kassen. Men bare en fordobling i første led giver en butikspris på Kr. 1.200.


Lad mig forklare hvad der sker, og hvorfor du kan betale kr. 800 for en Hyaluroncreme der har meget begrænset effekt. Og hvordan du bliver fortalt at det er det bedste, når det i nogle tilfælde er fuldstændig det modsatte

Et par ting du sikkert ikke vidste om cremer og hvorfor en creme med samme navn kan være som nat og dag.

Skal lige noteres at de følgende to eksempler er baseret på lovgivningen og videnskabelige studier, og er som udgangspunkt ikke et udtryk for personlig mening.

1. Retinol er nok et af de mest kendte når det kommer til Anti-Age. Men Retinol er ikke bare Retinol. Der er mange og de udspringer alle af Retionid som fås på recept. Vil ikke gå i dybden med alle, men Retinol som vi hører om er ikke et billigt produkt. Du kan godt stå med en Retinol creme og tænke den ser da fin ud. Men vend den om og ser du f.eks at der står Retinol Palmitate. Ingen grund til at forklare… Stil den tilbage. Herefter kommer vi til mængden af selve Retinolen. Dette er noget der kan være noget sværere at få et svar på, da dette ikke er et lovkrav at oplyse. Tag et kig på de forskellige mærker og se hvor mange der ikke opgiver procent. Jeg har selv set nogle af de store sider der forhandlere forskellige mærker, og fandt 4 Retinol cremer der alle havde 0,3%. Så hvor meget er der så i de andre tænker du nok? Det ved kun producenten og Intertek. Og held og lykke med at ringe og spørge da sådanne er fortrolige. Men minimumsgrænsen for hvad man må kalde en hovedingrediens er 0.1%. Så der ville jeg nok smide jetonen. Vil lige runde Retinol af med at vi har 2,5% i vores Anti-Aging Retinol creme og 3% i vores EGF Gold Cream. Og det er det rigtige Retinol.

 

2. Hyaluron er nok det der kommer godt ind på andenpladsen sammen med Collagen. Og her er der noget at spare for de store producenter. Og ikke bare ved at gøre det samme som Retinolen, men at sammensætte 3 forskellige mono kylær vægte og kalde det Tri-Hyaluron, eller navne i den stil. Som Retinol er der også forskellige slags Hyleren, men vi holder os lige til den der faktisk bruges. Kort sagt så er kvaliteten af Hyaluron opmålt i daltonvægt eller KND. Vi holder os til Dalton. Det har en måling fra 4.000 til 800.000, hvilken har en kæmpe effekt på prisen, ja nok lige så stort som intervallet det måles i. Hyaluron har den eneskab at det kan holde sin egen vægt x1000 i huden, og er hvad mange markedsfører det på. Hvilket heller ikke er forkert, den kan bare noget andet hvor den er i en liga for sig selv (Hvis man bruger en lav nok Daltonvægt). Den kan transportere f.eks Retinolen ind i huden, og jo finere den er jo dybere kan den komme ind i huden. Igen gælder samme lovgivning, så man behøver ikke oplyse mængde eller renlighed. Mange brands markedsfører sig på at de bruger Hyaluron med 3 forskellige molekylære størrelser. En fin, en mellem og en grov. Og markedsføres på at de 3 holder på væsken i 3 forskellige tidspunkter eller noget i den stil. Men igen skal der ikke lovmæssigt angives procent af hvilke af de 3 der har hvilken procent. Og alt andet lige er det stadig bedre jo længere det kommer ind, også selvom man bare vil have væske i huden. Kunne skrive flere sider om hvad der også giver væske i huden, så håber I har fanget den. Når det kommer til Hyaluron gælder det selvfølgelig om at have så lav en vægt som muligt, så de aktive ingredienser bliver trukket så dybt ind i huden som muligt. Nu kan det være du har set en Hyaluron serum på 10% et sted, men hvis dette er med en daltonvægt på 800.000 vil den stor set ikke trække ind i huden overhovedet. (Og har kostet en krone at fremstille). Så med Hyaluron kan det faktisk være endnu mere vildledende, da hverken renhed eller mængde skal oplyses. Og uden at have undersøgt eller tænkt over det, kunne mange sikkert hoppe på den med at de har smidt det billige og grove i for at det nu er endnu bedre, da det jo hedder noget smart. Vores Hyaluron har en Dalton vægt på 4.500, og vi har ikke kunnet få det lavere. I alle vores cremer er der 1%, og i vores EGF Gold Cream er der 2%.   Håber det var nogle informationer der kan hjælpe jer næste gang I skal købe kosmetik. Eller i det mindste bliver mere observante på at der er ting man skal tænke lidt over, og forhåbentligt træffe nogle andre valg på nogle områder. 

Det bliver nok ikke sidste gang vi vender et par emner på denne front. Der er rigelig på hylden at tage af.


MVH BIO-Vitae

Forrige indlæg
Næste indlæg

Tak, fordi du har tegnet et abonnement

Denne e-mail er blevet registreret!

Populære produkter

Anti-Aging Retinol Cream BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
Anti-Aging Retinol Cream
Anti-Aging cream med 2,5% Hydrogenated Retinol Anti-Aging Cream med Hydrogenated Retinol er en effektiv hudplejeprodukt, designet til at tackle tegn på aldring og forbedre hudens generelle tilstand. Denne unikke formel indeholder hydrogeneret retinol, en stabiliseret form for retinol, der er kendt for at øge...
Normalpris
Fra 379,00 kr
Normalpris
Tilbudspris
Fra 379,00 kr
Luk
EGF Anti-Aging Serum BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
EGF Anti-Aging Serum
Vil du have en yngre og sundere hud? Så prøv vores EGF Anti-Aging Serum! Dette serum er specielt udviklet til at forynge din hud og bekæmpe tegn på ældning. Med Epidermal Growth Factor (EGF) som hovedingrediens, hjælper dette serum med at stimulere cellefornyelsen og...
Normalpris
Fra 499,00 kr
Normalpris
499,00 kr
Tilbudspris
Fra 499,00 kr
Luk
Forhandler: Bio-Vitae
Eyelash Serum
Giver dig de lange vipper, som du altid har drømt om. Vores Eyelash Serum, et unikt hudplejeprodukt, der er designet til at forbedre vækst og sundhed af dine vipper ved hjælp af en kombination af aktive ingredienser. Vores serum indeholder ingredienser som propylene glycol,...
Normalpris
195,00 kr
Normalpris
195,00 kr
Tilbudspris
195,00 kr

Vælg Indstillinger

Senest set

Redigeringsmulighed
Vilkår og Betingelser

Betingelser & Vilkår:

Generelle oplysninger

BIO-Vitae APS
Ravnsborggade 20
7400 Herning
Danmark
CVR: 39990830

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk


Aftalens parter

"Køber" anvendes om den fysiske person, som hovedsagelig handler uden for sit erhverv, og som ved afgivelse af en bestilling til BIO-Vitae afgiver et tilbud om køb og levering af bestemte varer.

"BIO-Vitae" anvendes i det følgende både om den fysiske eller juridiske person, som ved ordrebekræftelse accepterer Købers bestilling og sælger de bestilte varer, og om den hjemmeside hvorfra varer præsenteres og bestilles.

Produktinformation:

På BIO-Vitae oplyses varens væsentlige egenskaber, for yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til BIO-Vitae via

Priser:

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Der kan derfor forekomme prisændringer.

Alle angivne priser er inklusive 25% moms.

 

 Betaling:

De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til PBS i krypteret form (SSL) som det kun er dig og PBS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Ved køb med Dankort eller kreditkort trækkes beløbet fra din konto så snart væren afgå fra BIO-Vitae , Vælger du at modtagen varen med efterkrav betales beløbet ved modtagelse af varen.

Vi accepterer betaling med Anyday.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.
Når du vælger at betale med Anyday, trækkes første betaling når varen afsendes. Derefter vil du betale din månedlige ydelse på sidste hverdag fra den kommende måned, og tre måneder frem.
Der bliver ikke pålagt gebyrer og renter til dit køb, såfremt du betaler til tiden. Hvis du returnerer dit køb, vil aftalen med Anyday ophøre automatisk.

Vi tager ikke kortgebyrer 

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i Købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til Køber.

Reklamation:

BIO-Vitae yder ifølge købeloven 2 års reklamationsret fra modtagelse, på fabrikations- og materialefejl (mangler). Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb.

Fakturaen skal fremvises til BIO-Vitae i forbindelse med anvendelse af reklamationen.

 Eventuel reklamation over mangler på leverede produkter skal efter Køber har eller burde have opdaget manglen ske til BIO-Vitae inden rimelig tid. Ellers mister Køber sin ret til at påberåbe sig manglen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Du bedes angive og på forlangende vise, hvori manglen består.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.  

 

Ansvarsfraskrivelse og garanti:

BIO-Vitae har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre websites igennem links. Disse websites er uden for BIO-Vitae's kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelsen af de bestilte varer i aftalen mellem Køber og BIO-Vitae.

Sælger er ikke erstatningsansvarlig for direkte eller indirekte tab som følge af at de bestilte varer kommer for sent frem til Køber, eller de bestilte varer lider af mangler, når forsinkelsen eller manglerne skyldes Køber handling eller undladelse eller force majeure

BIO-Vitae afgiver ikke selvstændig garanti for de bestilte varer, og Køber opnår kun de garantier, som producenten udsteder over for Køber.

 

Fortrydelsesret:

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. 

 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.

 

Drejer det sig om en aftale om regelmæssig levering af varer over en bestemt periode, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager den første vare.

 

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til Kundeservice@bio-vitae.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne.

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

 

 

Fortrydelse af en del af købet

 

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

 

 

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.

Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

 

Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder for: (indsæt varetyper). 

Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: (indsæt beløb).

 

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes: 

 

Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen, 

 
 

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

 

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage.

Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

 

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

 

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

 

Varen sendes til:

 

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

 

 

 Forbehold for ændringer:

BIO-Vitae forbeholder sig ret til at ændre og opdatere de regler og betingelser, der gælder for denne website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om der er sket ændringer.

Leveringstider:

Danmark           

Omdeling til privat med GLS 0-1 kg DKK 69,00  

 

Danmark           

Omdeling til privat GLS 1 -5 kg DKK 75,00           

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er under 300.00 DKK er prisen DKK 37,00          

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er over 300.00 DKK er prisen DKK 0,00

 

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte Janus på Kundeservice@bio-vitae.dk

. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via www.naevneneshus.dk

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag hos e-mærket - uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -

Persondatapolitik 

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:

Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.

 

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. 

Dette vil sige GLS og postnord

 

Personoplysningerne registreres hos BIO-Vitae ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. 

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Den dataansvarlige på bio-vitae.dk er BIO-Vitae ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: Kundeservice@bio-vitae.dk

 

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

 

Til:

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk

 Vi anbefaler at du sender varen retur via vores returportal 

Gå til returportal

 

 

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

 

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift: _________________________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

 

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 20-12-2022

 

 

OBS: Vi har indsat et afsnit om persondatapolitik. Dette afsnit indeholder alene minimumskravene til jeres oplysningspligt i forbindelse med køb. Vær opmærksomme på, at I også har en oplysningspligt for jeres behandling af persondata, der ligger ud over, hvad der er nødvendig for selve købet. Læs mere i informationsbrevet.

this is just a warning
Log ind
Luk

Sprog