Hudplejerutine og Rækkefølge

Lære alt om Hudplejerutine og Rækkefølge

Hvad må man og hvad må man ikke – kan en forkert rækkefølge betyde, at dine produkter ikke virker? Det kan være ret uoverskueligt at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert, når det kommer til at finde ud af i hvilken rækkefølge du skal bruge dine hudplejeprodukter. Men det er der heldigvis råd for.


Du skal altid starte med at bruge din ansigtsrens, så du gør huden klar til at tage imod nye produkter. En cleanser eller ansigtsrens, så man sikrer sig at man har fjernet  alle fedtstoffer og døde hudceller. Eventuelt efterfulgt af en toner eller mist. Herefter bør du sammensætte rækkefølgen således, at du bruger dine vandbaserede produkter (her vil tit være tale om en serum) efterfulgt af dine oliebaserede produkter (her kan også tit være tale om en serum). Olien har den funktion, at den beskytter og forsegler din hudbarrier, så fugten holdes inde, og urenheder holdes ude.

Den kan derfor også forhindrer vandbaserede produkter i at trænge ind i huden – hvilket naturligvis ikke er optimalt. Derfor: er der olie i = anvend som næstsidste step. Som sidste step skal du bruge din natcreme.
Selvom hudplejerutinen herunder består af 4 trin, kan du sagtens udvide med flere produkter eller nøjes med mindre. Disse trin illustrerer blot rækkefølgen du bør bruge dine produkter i.

 

Opsummering - trin for trin

Det skal lige siges at vi hos Bio-Vitae som udgangspunkt kun arbejder med aftenrutiner.

Det er om natten. at huden udsættes for mindst stress. Alt hvad vi udvikler er for at skabe nye hudceller og formindske ældringstegn, og huden har mest ro om natten.

Men kort fortalt:

 

1: Rens

Aften: Rens din hud grundigt hver aften og fjern eventuel makeup. Da der i løbet af dagen samler sig urenheder på huden, er det vigtigt at du får fjernet døde hudceller og renset ud i dine porer. Når porerne i huden stoppes til, udvides de, og det øger risikoen for at få bumser. Dette kan med stor fordel gøres med en clenser, der virkelig gør huden ren og bakteriefri.

Morgen: Renser du huden grundigt hver aften kan du nøjes med en let og opfriskende rens om morgenen.

Prøv vores milde cleansing foam til alle slags hudtyper.

 mild rens

2: Korrigerende Pleje 

Efter du har peelet din hud kommer vi til det trin i din hudplejerutine, hvor du kan arbejde på at få kontrol over dine hudproblemer, forebygge eller blot forbedre hudens tilstand. Korrigerende hudpleje kan komme i mange afskygninger – serum, toner, mist, creme osv. Det vigtigste er, at gå efter indhold, som har positiv effekt på lige netop dit hudproblem/ønske. 

Vi anbefaler du bruger en serum og evt. mere end en, da de har forskellige virkninger.

Start altid med noget der giver flere hudceller. Der er faktisk kun en serum, der har sin rolle der. Nemlig Retinol serum. Kom 2-3 dråber på ansigtet eller de steder der trænger til behandling. Der er ingen grund til at lade serummet kommer ud på hænderne først. Brud pipetten til at dryppe på de ønskede områder. Massér derefter med fingrene til serummet er helt inde i huden.

Se evt. vores webshop for Retinol serummer.

Vent derefter 5-10 minutter for at lade serummet arbejde og trænge ind og sætte sig fast.

 

3: Fugt

Derefter bruger du så et serum der binder væske i huden. Her anbefaler vi en god hyaluron serum som et godt valg.

Fugt er ikke kun forbeholdt en tør hud – alle hudtyper har brug for fugt. Faktisk kan fedtet hud i nogle tilfælde skyldes, at huden er dehydreret og derfor forsøger at kompensere for den manglende fugt, ved at producere mere olie. 

Fugtbindende ingredienser såsom hyaluronsyre, glycerin, eller sodium PCA er i toppen af sin klasse til at binde mere fugt til din hud.

Vi anbefale vores Hyaluron serum med hele 5%, men vi har også andre alternativer.

En serum er et produkt, der er bygget op meget mere molykulært end en creme.

Dette gør at den trækker længere ind i huden og har en lang kraftigere effekt.

Efter du har renset din hud og fjernet alt beskyttelse og kommet en række serummer på, er huden meget åben og modtagelig for bakterier og andet. Det er derfor vi anbefaler at rense huden om aftenen.

 

4: Forsegling

Når du har tilført fugt til huden er det vigtigt at forsegle hudens barriere, så fugten bevares inde i huden. Her hjælper fugten blandt andet med at holde din hud blød, smidig og glat. Hvis huden er tør, vil rynker og fine linjer nemlig komme mere til syne. Huden kan forsegles effektivt med en god ansigtscreme.

Om morgen er det vigtigt, at du beskytter huden med en ansigtscreme der indeholder solfaktorbeskyttelse – både fordi solens UV-stråler nedbryder hudens celler, men i særdeleshed fordi de også virker kræftfremkaldende.

Om aftenen kan du med fordel bruge en ansigtscreme, der indeholder nogle af de aktive ingredienser, der egner sig mindre godt under dagstimernes solstråler.

Her er det vigtig, at du finder en god natcreme med nogle gode værdier.

I vores Retinol creme har vi 2.5% Retinol og 1% Hyaruron.

Prøv vores Hydrogenated Retinol 2.5%, som er skånsom imod alle hudtyper.