Gå til indhold

Blog

6 gode tips til brug af Retinol

02 Feb 2022

6 gode tips til brug af Retinol

Derfor er Retinol godt for din hud.

Retinol har været anvendt af hudlæger i årtier og anses som nummer 1 anti-aging ingrediens. Retinol virker ved at stimulere kollagenproduktionen i huden, udglatter linjer og rynker, reducerer brune pletter, jævner hudstrukturen og mindsker porer samt nedsætter forekomsten af akne og bumser.


Retinol er den ENESTE ingrediens, der er videnskabeligt bevist at have en stor effekt på kollagenproduktionen! Fakta er klokkeklar, ”mennesker der bruger Retinol dagligt får mindre rynkede, end mennesker der ikke gør”!


Retinolen er en cellekommunikator, dvs. at den får hudcellerne til at agere som normale unge og friske celler. Det speeder cellefornyelsen op, så hudcellerne fornyer sig hurtigere. Ligeledes nedsætter det collagenase i huden, som er det enzym, der nedbryder kollagen med tiden. Undersøgelser antyder, at Retinolen kan have en positiv effekt på forstadier til hudkræft (Actinic keratoses), da Retinol får forstadierne til at opføre sig som normale friske celler.


Man kan tydeligt se, hvis man har brugt Retinol gennem en årrække, idet huden fremstår mere klar og ensartet. Personer der har brugt det gennem en årrække, vil også være betydeligt mindre rynkede end de, der ikke har anvendt det.


Effekten af Retinol ses først efter 12 uger, og huden vil fortsætte med at forynge sig i den periode, hvor man anvender cremen. I de første 2-3 uger kan huden skalle lidt, indtil den har vænnet sig til cremen. Den fulde effekt af Retinol ses og indtræffer først efter 6-12 måneders brug. Det er derfor vigtige at du fortsætter med Retinol også efter denne periode, så huden forbliver i dens nye tilstand. Men der er flere former for Retinol og det er ikke lige meget hvilken form for Retinol du bruger. Dette komme vi ind på om lidt.


Retinol er en bestemt form af A-vitamin, der omdannes til A-vitaminsyre i huden. Produktet fås på recept (tretinoin) og i håndkøb i medicinske cremer.


6 gode tips til brug af Retinol

  • Anvend det altid i medicinske koncentrationer som 0,5%-1%.
  • Anvend altid solcreme om dagen og Retinolen om aftenen.
  • Anvend det hver anden aften til at starte med og trap derefter op.
  • Anvend fugtighedscreme ovenpå Retinol så huden ikke bliver tør.
  • Anvend stabiliseret antioxidanter sammen med, for at få maximal effekt.
  • Anvend rene typer Retinol


Former for Retinoid (Retinol)


Der findes flere former for Retinoid og det er ikke alle, der har den samme virkning.

 

  • Retinylpalmitat, retinylpropionat og retylacetate er de mildeste former for Retinoid, og et produkt med disse typer i ingredienslisten har en meget minimal effekt på huden. Derfor kan du være ”uheldig” at blive fristet af et produkt der har en høj procentmæssig mængde Retinol, men som ikke vil leve op til dine forventninger. En Retinol som retinylpalmitat har en minimal virkning i brug. Den trænger ikke ind i huden på nogen effektiv måde og ligger bare som et lag, som huden har meget svært ved at optage. Det samme gælder for de sidste to. Der er ingen grund til at gå i dybden med dem, bare husk at være opmærksom på hvilken type Retinol, der er blevet anvendt. Skal der siges noget positivt om disse tre typer, så er det at de har en meget lille irritationsfaktor. Dette hænger sammen med den manglende effekt. Rigtig Retinol skal bruges med et par forhåndsregler, da denne er noget man skal være lidt mere omhyggelig med.
  • Retinol Komplex. Her skal man passe på, hvis dette står på ens produkt. Retinol Komplex dækker over at det er en sammensætning af forskellige typer af Retinoid. Det er de tre overnævnte produkter, der mest bliver anvendt ved dette. Igen kan der lokkes med en høj procent, men det er altså minimalt hvad man kan forvente at få ud af sådan et produkt. Der er selvfølgelig stadig den fordel at hudens irritationsniveau er meget lille. Men skyldes den manglende effekt.

  • Retinol. Dette er det tætteste vi kommer på rigtig Retinoid og er det bedste man kan bruge til at holde huden ung, og er også det eneste det er videnskabeligt bevist danner nye hudceller. Det er også den der er mest irritabel for huden, især ved høje doser. Brug en god dagcreme om dagen med en solfaktor på mindst 30 SPF. Brug kun denne type Retinol om aftenen hvad enten der er tale om en creme eller et serum. Sørg altid for, når du køber en Retinol creme eller serum. at det tydeligt fremgår hvilken type Retinoid der er tale om og at der er anvist en procent. Er der ikke anvist en procent, hvilket ikke er et lovkrav, men kun oplyst hvad type, så vil et godt råd være at finde en anden. Er der tale om en god Retinol vil en procentmæssig mængde ligger rigtig fint ved et niveau på 1-2,5%, alt efter hvor god man er til at tage sine forholdsregler. Det højeste man må komme i et produkt af denne type uden det skal være et receptpligtigt produkt er 5% Retinol. Retinol serummer med et så højt indhold er på markedet, men her skal man altså sætte sig godt ind i hvordan man bruger den, og hvad man bruger sammen med (hvilket jeg lige hurtigt vil vende kort lidt længere nede).

 

  • Retinoid eller tretinoin som det også kaldes, er den man får på recept. Dette udskrives typisk ved brandsår eller andre former for skader, hvor huden har brug for i en kortere periode til at danne flere hudceller end hvad en almindelig hudplejeserie kan gøre. Dette produkt er der ikke grund til at komme nærmere ind på, da det er et lægefagligt område.

Lige en sidste ting angående Retinol, som vil blive yderligere uddybet i en senere beskrivelse, er tilvalg af produkter, som f.eks.hyaluron, til at bruge med fordel i din brug af Retinol. Specielt hvis det et serum der er tale om. Først skal du selvfølgelig anskaffe dig en god Retinol til at starte med. Men det er også en rigtig god, eller nærmest vigtig ting, at have et godt bindingsprodukt. Ved dette forstås der et produkt der kan hjælpe Retinolen med at trænge så dybt ind i huden som muligt. Har taler vi om et produkt som hyaluronsyre. Denne kan holde sin vægt i væske gange 1000 og er et produkt, der kan binde Retinolen og derved de nye hudceller. Her er det igen vigtigt at finde en hyaluron med en meget fin molekylær vægt. Dette gør at den kan trænge længere ind i huden, da jo finere den er jo mindre er hver enkelt molekyle, og derved kan den trænge længere ind i huden og tage Retinolen med sig. Ved brug af serummer er det altid vigtigt at afslutte med en god natcreme, som lægger en god forsegling, og sørger for din hud ikke tørrer ud i løbet af natten.


Vi er vi altid klar på at hjælpe dig til at blive den smukkeste udgave af dig selv.
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe, så vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Forrige indlæg
Næste indlæg

Tak, fordi du har tegnet et abonnement

Denne e-mail er blevet registreret!

Populære produkter

Anti-Aging Retinol Cream BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
Anti-Aging Retinol Cream
Anti-Aging cream med 2,5% Hydrogenated Retinol Anti-Aging Cream med Hydrogenated Retinol er en effektiv hudplejeprodukt, designet til at tackle tegn på aldring og forbedre hudens generelle tilstand. Denne unikke formel indeholder hydrogeneret retinol, en stabiliseret form for retinol, der er kendt for at øge...
Normalpris
Fra 379,00 kr
Normalpris
Tilbudspris
Fra 379,00 kr
Luk
EGF Anti-Aging Serum BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
EGF Anti-Aging Serum
Vil du have en yngre og sundere hud? Så prøv vores EGF Anti-Aging Serum! Dette serum er specielt udviklet til at forynge din hud og bekæmpe tegn på ældning. Med Epidermal Growth Factor (EGF) som hovedingrediens, hjælper dette serum med at stimulere cellefornyelsen og...
Normalpris
Fra 499,00 kr
Normalpris
499,00 kr
Tilbudspris
Fra 499,00 kr
Luk
Forhandler: Bio-Vitae
Eyelash Serum
Giver dig de lange vipper, som du altid har drømt om. Vores Eyelash Serum, et unikt hudplejeprodukt, der er designet til at forbedre vækst og sundhed af dine vipper ved hjælp af en kombination af aktive ingredienser. Vores serum indeholder ingredienser som propylene glycol,...
Normalpris
195,00 kr
Normalpris
195,00 kr
Tilbudspris
195,00 kr

Vælg Indstillinger

Senest set

Redigeringsmulighed
Vilkår og Betingelser

Betingelser & Vilkår:

Generelle oplysninger

BIO-Vitae APS
Ravnsborggade 20
7400 Herning
Danmark
CVR: 39990830

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk


Aftalens parter

"Køber" anvendes om den fysiske person, som hovedsagelig handler uden for sit erhverv, og som ved afgivelse af en bestilling til BIO-Vitae afgiver et tilbud om køb og levering af bestemte varer.

"BIO-Vitae" anvendes i det følgende både om den fysiske eller juridiske person, som ved ordrebekræftelse accepterer Købers bestilling og sælger de bestilte varer, og om den hjemmeside hvorfra varer præsenteres og bestilles.

Produktinformation:

På BIO-Vitae oplyses varens væsentlige egenskaber, for yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til BIO-Vitae via

Priser:

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Der kan derfor forekomme prisændringer.

Alle angivne priser er inklusive 25% moms.

 

 Betaling:

De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til PBS i krypteret form (SSL) som det kun er dig og PBS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Ved køb med Dankort eller kreditkort trækkes beløbet fra din konto så snart væren afgå fra BIO-Vitae , Vælger du at modtagen varen med efterkrav betales beløbet ved modtagelse af varen.

Vi accepterer betaling med Anyday.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.
Når du vælger at betale med Anyday, trækkes første betaling når varen afsendes. Derefter vil du betale din månedlige ydelse på sidste hverdag fra den kommende måned, og tre måneder frem.
Der bliver ikke pålagt gebyrer og renter til dit køb, såfremt du betaler til tiden. Hvis du returnerer dit køb, vil aftalen med Anyday ophøre automatisk.

Vi tager ikke kortgebyrer 

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i Købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til Køber.

Reklamation:

BIO-Vitae yder ifølge købeloven 2 års reklamationsret fra modtagelse, på fabrikations- og materialefejl (mangler). Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb.

Fakturaen skal fremvises til BIO-Vitae i forbindelse med anvendelse af reklamationen.

 Eventuel reklamation over mangler på leverede produkter skal efter Køber har eller burde have opdaget manglen ske til BIO-Vitae inden rimelig tid. Ellers mister Køber sin ret til at påberåbe sig manglen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Du bedes angive og på forlangende vise, hvori manglen består.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.  

 

Ansvarsfraskrivelse og garanti:

BIO-Vitae har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre websites igennem links. Disse websites er uden for BIO-Vitae's kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelsen af de bestilte varer i aftalen mellem Køber og BIO-Vitae.

Sælger er ikke erstatningsansvarlig for direkte eller indirekte tab som følge af at de bestilte varer kommer for sent frem til Køber, eller de bestilte varer lider af mangler, når forsinkelsen eller manglerne skyldes Køber handling eller undladelse eller force majeure

BIO-Vitae afgiver ikke selvstændig garanti for de bestilte varer, og Køber opnår kun de garantier, som producenten udsteder over for Køber.

 

Fortrydelsesret:

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. 

 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.

 

Drejer det sig om en aftale om regelmæssig levering af varer over en bestemt periode, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager den første vare.

 

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til Kundeservice@bio-vitae.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne.

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

 

 

Fortrydelse af en del af købet

 

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

 

 

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.

Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

 

Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder for: (indsæt varetyper). 

Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: (indsæt beløb).

 

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes: 

 

Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen, 

 
 

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

 

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage.

Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

 

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

 

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

 

Varen sendes til:

 

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

 

 

 Forbehold for ændringer:

BIO-Vitae forbeholder sig ret til at ændre og opdatere de regler og betingelser, der gælder for denne website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om der er sket ændringer.

Leveringstider:

Danmark           

Omdeling til privat med GLS 0-1 kg DKK 69,00  

 

Danmark           

Omdeling til privat GLS 1 -5 kg DKK 75,00           

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er under 300.00 DKK er prisen DKK 37,00          

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er over 300.00 DKK er prisen DKK 0,00

 

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte Janus på Kundeservice@bio-vitae.dk

. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via www.naevneneshus.dk

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag hos e-mærket - uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -

Persondatapolitik 

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:

Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.

 

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. 

Dette vil sige GLS og postnord

 

Personoplysningerne registreres hos BIO-Vitae ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. 

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Den dataansvarlige på bio-vitae.dk er BIO-Vitae ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: Kundeservice@bio-vitae.dk

 

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

 

Til:

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk

 Vi anbefaler at du sender varen retur via vores returportal 

Gå til returportal

 

 

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

 

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift: _________________________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

 

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 20-12-2022

 

 

OBS: Vi har indsat et afsnit om persondatapolitik. Dette afsnit indeholder alene minimumskravene til jeres oplysningspligt i forbindelse med køb. Vær opmærksomme på, at I også har en oplysningspligt for jeres behandling af persondata, der ligger ud over, hvad der er nødvendig for selve købet. Læs mere i informationsbrevet.

this is just a warning
Log ind
Luk

Sprog