Gå til indhold

Blog

Hvad er hyaluronsyre?

16 Feb 2022

Hyaluronsyre er sukkermolekyler, der findes som en helt naturlig del af kroppen. Disse molekyler binder fugt og hjælper med til at holde huden fyldig og frisk. Mængden af hyaluronsyre falder imidlertid med alderen. Rent faktisk anslås det at et gennemsnitligt voksent menneske kun har 1/20 af den mængde hyaluronsyre, som et spædbarn har. Det skyldes at vores hyaluronniveau i vores hud falder i takt med at alderen stiger, og det betyder at kan opstå fine linjer, rynker og også pigmentforandringer flere steder i ansigtet og på kroppen. Mange oplever også tør og tynd hud uden den naturlige glød man huskede fra sin ungdom.

Man kan lidt populært sige, at hyaluronsyre er hudens helt eget anti-age produkt. Hyaluronsyre kan binde fugt utroligt effektivt til huden, hvilket giver nogle fantastiske resultater. Rent faktisk kan hyaluronsyre binde helt op til 1000 gange sin egen vægt. Producerer kroppen ikke længere de samme mængder af hyaluron, resulterer det i, at huden vil mangle fugt og synes træt og tør.

Heldigvis er der i dag mulighed for at erstatte den manglende hyaluronproduktion. Det kan blandt andet gøres gennem en række kosttilskud og hudplejeprodukter, der indeholder netop hyaluron. Men hyaluron findes også i både makeup og i tabletform og kan således både anvendes udvortes og indvortes.

Hvordan virker hyaluronsyre?

Eftersom hyaluronsyre er et sukkermolekyle, virker det ved at binde væsken i vores krop, og det er dette, der er medvirkende til en velfugtet hud og det spændstige og elastiske udseende, vi alle efterstræber. Det giver med andre ord fugt, fylde og elastictet til huden, og kan også virke for dig med sensitiv hud.

Derudover kan hyaluronsyre hjælpe med at minimere ujævnheder i huden samt øge kollagenproduktionen i huden. Det siges, at et gram hyaluronsyre kan binde en hel liter vand og derfor er det ikke så underligt endda, at dette stof anses som en ganske enestående anti-age behandling til træt og tør hud.

Positive egenskaber

Hyaluronsyre er i moderne tid blevet hyldet som en af de helt store gennembrud i skønhedsindustrien. Det skyldes, at den har en række positive egenskaber på en lang række områder. Dette inkluderer blandt andet en bedre bevægelighed af led samt en smukkere og mere smidig hud. Der er mange flere fordele ved hyaluronsyre end blot det:

  • Øger hudens evne til at optage fugt
  • Øger den naturlige produktion af kollagen
  • Holder huden frisk, smidig og modstandsdygtig
  • Virker antiinflammatorisk
  • Virker helende på rifter og småsår
  • Styrker huden efter solskader
  • Beskytter led, nerver og bindevæv og sikrer øget bevægelighed

Alle disse egenskaber er med til at sikre, at din hud vil forblive ung så længe som muligt.

Er der bivirkninger ved hyaluronsyre?

Da hyaluronsyre forekommer helt naturligt i kroppen, er der derfor ingen grund til at være nervøs for at benytte sig af de cremer, masker og forskellige serums, der indeholder hyaluronsyre. Ligeså kan man også trygt nyde de shots, der indeholder disse gavnlige sukkermolekyler. Tvært imod er der al mulig grund til at gøre det.

Ligesom med så mange andre produkter, gælder det om at gøre brug af hyaluronsyre med fornuft. Det vil sige bruge det med omtanke og følge de gældende anvisninger.

Den eneste situation, hvor der kan optræde visse bivirkninger i forbindelse med hyaluronsyre er, hvis det injiceres som en såkaldt filler (1), der har til formål at fylde og forme områder typisk i ansigtet. Der kan i sjældne tilfælde opstå situationer, hvor der kommer en del hævelse og rødmen ligesom det også kan give kløe i en kort periode. Oftest er der dog tale om en meget lille risiko for dette, og bivirkningerne fortager sig som oftest i løbet af en dags tid eller to.

Skønhedspleje med hyaluronsyre

Hyaluronsyres evne til at påvirke hudens naturlige collagenproduktion har skønhedsindustrien for længst formået at drage nytte af. Således findes der i dag en lang række produkter med et målrettet hyaluronsyreindhold, hvor formålet er at forbedre hudens almene fugtniveau samt generelle struktur. Og netop ved at anvende skønhedsplejeprodukter med hyaluronsyre vil det være muligt at se en markant forskel og en tydelig effekt.

Hyaluronsyre findes i en lang række hudplejeprodukter. Der gælder lige fra øjencremer til dag- såvel som natcremer. Desuden findes det også i udvalgt makeup, hvor der ønskes ekstra plejende eller forbedrende egenskaber. Det kan både være i foundation, læbestifter og blush , som derved får tilført en ekstra funktion.

Det kan være værd at overveje sådanne produkter frem for de mere traditionelle, netop fordi det kan have en enorm effekt på huden. Selv om mængden af hyaluronsyre falder med alderen, så skader det ikke at overveje ekstra tilførsel af hyaluronsyre allerede i en tidlig alder, for uanset om man er 17 eller 57, om man har tør, sensitiv, fedtet eller normal hud, så er fugt essentielt for en god og sund hud.

Hyaluronsyre serum 

Hyaluronsyre serum består af en såkaldt lipidopløselig base, der gør de muligt for ingredienserne at trænge helt ind i hudens dybere lag i modsætning til blot at lægge sig som en overflade oven på de øverste lag af huden, hvor det ingen større effekt har. Disse egenskaber betyder, at en sådan serum er mere effektiv end diverse cremer, men at det netop er kombinationen af forskellige hyaluronsyre produkter der kan sikre dig det allerbedste resultat.

Hyaluronsyre serum er altså en vigtig del af den daglige hudpleje, der ud over at pleje huden også hjælper til at mindske rynker og fine linjer og dannelsen af kollagen. Der findes i da et stort udvalg af serum med hyaluronsyre, der ved jævnlig brug kan sikre dig særdeles gode resultater.

 

Hyaluronsyre til medicinsk brug

Hyaluronsyre anvendes især indenfor skønhedpleje, hvor det indgår i en række produkter i kampen mod trist og træt hud (eksempelvis creme). Men det kan også med fordel anvendes til medicinsk brug netop på grund af det evne til at binde væske. Således er det i dag muligt at finde hyaluronsyre i blandt andet øjendråber mod tørre øjne. Men hyaluronsyre kan mere end det. Derfor anvendes det også i dag i forbindelse med kosmetisk kirurgiske indgreb som når der skal lidt ekstra fylde i læberne – såkaldte fillers.

Men et er kosmetiske indgreb. Et andet er i forbindelse med sygdom som for eksempel diverse gigtsygdomme. Her kan leddene være så plaget af gigt, at man med fordel kan anvende hyaluronsyre til behandling. Og med god succes. Det sker ved at injicere hyaluronsyre gennem uger eller måneder for den ønskede effekt. Dette er som oftest en behandling uden nogle former for bivirkninger, da hyaluronsyre er et naturligt forekommende stof. Endelig kan hyaluronsyre også anvendes i forbindelse med gener som såkaldt tørre øjne.

Hvem har gavn af hyaluronsyre?

Det er ganske enkelt. Det har alle! Det gælder for så vidt både unge og ældre. Mænd og kvinder. Dog er det især mennesker, der lidt oppe i årene, og som lider af tynd og tør hud uden synderligt meget elasticitet. I sådanne tilfælde kan hyaluronsyre være med til at forbedre hudens tilstand.

Forrige indlæg
Næste indlæg

Tak, fordi du har tegnet et abonnement

Denne e-mail er blevet registreret!

Populære produkter

Anti-Aging Retinol Cream BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
Anti-Aging Retinol Cream
Anti-Aging cream med 2,5% Hydrogenated Retinol Anti-Aging Cream med Hydrogenated Retinol er en effektiv hudplejeprodukt, designet til at tackle tegn på aldring og forbedre hudens generelle tilstand. Denne unikke formel indeholder hydrogeneret retinol, en stabiliseret form for retinol, der er kendt for at øge...
Normalpris
Fra 379,00 kr
Normalpris
Tilbudspris
Fra 379,00 kr
Luk
EGF Anti-Aging Serum BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
EGF Anti-Aging Serum
Vil du have en yngre og sundere hud? Så prøv vores EGF Anti-Aging Serum! Dette serum er specielt udviklet til at forynge din hud og bekæmpe tegn på ældning. Med Epidermal Growth Factor (EGF) som hovedingrediens, hjælper dette serum med at stimulere cellefornyelsen og...
Normalpris
Fra 499,00 kr
Normalpris
499,00 kr
Tilbudspris
Fra 499,00 kr
Luk
Forhandler: Bio-Vitae
Eyelash Serum
Giver dig de lange vipper, som du altid har drømt om. Vores Eyelash Serum, et unikt hudplejeprodukt, der er designet til at forbedre vækst og sundhed af dine vipper ved hjælp af en kombination af aktive ingredienser. Vores serum indeholder ingredienser som propylene glycol,...
Normalpris
195,00 kr
Normalpris
195,00 kr
Tilbudspris
195,00 kr

Vælg Indstillinger

Senest set

Redigeringsmulighed
Vilkår og Betingelser

Betingelser & Vilkår:

Generelle oplysninger

BIO-Vitae APS
Ravnsborggade 20
7400 Herning
Danmark
CVR: 39990830

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk


Aftalens parter

"Køber" anvendes om den fysiske person, som hovedsagelig handler uden for sit erhverv, og som ved afgivelse af en bestilling til BIO-Vitae afgiver et tilbud om køb og levering af bestemte varer.

"BIO-Vitae" anvendes i det følgende både om den fysiske eller juridiske person, som ved ordrebekræftelse accepterer Købers bestilling og sælger de bestilte varer, og om den hjemmeside hvorfra varer præsenteres og bestilles.

Produktinformation:

På BIO-Vitae oplyses varens væsentlige egenskaber, for yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til BIO-Vitae via

Priser:

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Der kan derfor forekomme prisændringer.

Alle angivne priser er inklusive 25% moms.

 

 Betaling:

De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til PBS i krypteret form (SSL) som det kun er dig og PBS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Ved køb med Dankort eller kreditkort trækkes beløbet fra din konto så snart væren afgå fra BIO-Vitae , Vælger du at modtagen varen med efterkrav betales beløbet ved modtagelse af varen.

Vi accepterer betaling med Anyday.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.
Når du vælger at betale med Anyday, trækkes første betaling når varen afsendes. Derefter vil du betale din månedlige ydelse på sidste hverdag fra den kommende måned, og tre måneder frem.
Der bliver ikke pålagt gebyrer og renter til dit køb, såfremt du betaler til tiden. Hvis du returnerer dit køb, vil aftalen med Anyday ophøre automatisk.

Vi tager ikke kortgebyrer 

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i Købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til Køber.

Reklamation:

BIO-Vitae yder ifølge købeloven 2 års reklamationsret fra modtagelse, på fabrikations- og materialefejl (mangler). Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb.

Fakturaen skal fremvises til BIO-Vitae i forbindelse med anvendelse af reklamationen.

 Eventuel reklamation over mangler på leverede produkter skal efter Køber har eller burde have opdaget manglen ske til BIO-Vitae inden rimelig tid. Ellers mister Køber sin ret til at påberåbe sig manglen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Du bedes angive og på forlangende vise, hvori manglen består.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.  

 

Ansvarsfraskrivelse og garanti:

BIO-Vitae har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre websites igennem links. Disse websites er uden for BIO-Vitae's kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelsen af de bestilte varer i aftalen mellem Køber og BIO-Vitae.

Sælger er ikke erstatningsansvarlig for direkte eller indirekte tab som følge af at de bestilte varer kommer for sent frem til Køber, eller de bestilte varer lider af mangler, når forsinkelsen eller manglerne skyldes Køber handling eller undladelse eller force majeure

BIO-Vitae afgiver ikke selvstændig garanti for de bestilte varer, og Køber opnår kun de garantier, som producenten udsteder over for Køber.

 

Fortrydelsesret:

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. 

 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.

 

Drejer det sig om en aftale om regelmæssig levering af varer over en bestemt periode, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager den første vare.

 

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til Kundeservice@bio-vitae.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne.

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

 

 

Fortrydelse af en del af købet

 

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

 

 

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.

Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

 

Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder for: (indsæt varetyper). 

Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: (indsæt beløb).

 

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes: 

 

Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen, 

 
 

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

 

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage.

Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

 

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

 

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

 

Varen sendes til:

 

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

 

 

 Forbehold for ændringer:

BIO-Vitae forbeholder sig ret til at ændre og opdatere de regler og betingelser, der gælder for denne website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om der er sket ændringer.

Leveringstider:

Danmark           

Omdeling til privat med GLS 0-1 kg DKK 69,00  

 

Danmark           

Omdeling til privat GLS 1 -5 kg DKK 75,00           

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er under 300.00 DKK er prisen DKK 37,00          

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er over 300.00 DKK er prisen DKK 0,00

 

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte Janus på Kundeservice@bio-vitae.dk

. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via www.naevneneshus.dk

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag hos e-mærket - uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -

Persondatapolitik 

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:

Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.

 

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. 

Dette vil sige GLS og postnord

 

Personoplysningerne registreres hos BIO-Vitae ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. 

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Den dataansvarlige på bio-vitae.dk er BIO-Vitae ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: Kundeservice@bio-vitae.dk

 

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

 

Til:

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk

 Vi anbefaler at du sender varen retur via vores returportal 

Gå til returportal

 

 

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

 

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift: _________________________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

 

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 20-12-2022

 

 

OBS: Vi har indsat et afsnit om persondatapolitik. Dette afsnit indeholder alene minimumskravene til jeres oplysningspligt i forbindelse med køb. Vær opmærksomme på, at I også har en oplysningspligt for jeres behandling af persondata, der ligger ud over, hvad der er nødvendig for selve købet. Læs mere i informationsbrevet.

this is just a warning
Log ind
Luk

Sprog