Gå til indhold

Blog

Hvad gør Retinol ved din hud.

27 Jan 2022

Hvad er retinol?

 

Forskere ekstraherede først retinol fra den større familie af mere potente retinoider i 1947, og det har været et hit for dets acne-kampegenskaber lige siden. I 1980'erne bemærkede de, at retinol også havde en anti-aging effekt på huden og en evne til at mindske fine linjer og rynker (og tilføje en speciel frisk glød) på grund af den hurtige celleomsætning, der startes af retinol (Gilman, 2016). Over tid blev andre anvendelser introduceret.

 • Retinol er et af flere retinoider i vitamin A-familien.
 • I modsætning til det receptpligtige retinoid kaldet tretinoin kan de fleste retinolprodukter købes uden recept.
 • Retinol bruges til acne, rynker og andre tegn på ældning og misfarvning af huden.
 • Et svimlende udvalg af retinolprodukter og formuleringer er tilgængelige.

Retinol og A-vitamin

A-vitamin er et vigtigt næringsstof, der er vigtigt for sunde øjne, hud, immunsystemfunktion og mere. I meget enkle vendinger kan du tænke på vitamin A som carotenoider og retinoider.

Carotenoider er pigmenter (farver), der giver de lyse orange, gule og røde farver til forskellige grøntsager og andre fødevarer samt antioxidanter, der hjælper med at beskytte celler mod skader fra frie radikaler.

Reklame

Forenkle din hudplejerutine

Hver flaske med lægeordineret Nightly Defense er lavet til dig med omhyggeligt udvalgte, kraftfulde ingredienser og leveret til din dør.

Lær mere

Retinoider, den massive familie af forbindelser, der er menneskeskabte af A-vitamin, findes i forskellige former for at hjælpe med at behandle en række hudsygdomme. Der har været ikke mindre end fire generationer af retinoider anvendt til hudlidelser , og nye produktformuleringer udvikles løbende (Gilman, 2016).

Og retinol er et af disse retinoider.

 

Hvordan fungerer retinol?

Når du lægger retinol på din hud - hvad enten det er i form af et serum, hud- eller øjencreme eller anden topisk formulering - fremskynder det hudens normale omsætningshastighed. Denne evne er nøglen til dens effektivitet. Det trækker dette af ved at bløde gennem cellemembraner i huden og, når de er inde i cellerne, låses på receptorer, der dikterer, hvilke gener der aktiveres.

Det gener fortæller celler hvilke roller der skal spilles (celledifferentiering). De dikterer også hvor hurtigt celler skal formere sig og vokse (celleproliferation) samt hvornår de skal dø (celledød) (Babamiri, 2010).

Det samlede resultat: Brugt over tid, retinol tæller fine linjer og rynker, og udseendet af aldring. Det styrker den beskyttende virkning af hudens ydre lag (epidermis) og fremmer væksten af ​​proteiner kaldet keratinocytter, som hud, negle og hår er lavet af.

Retinol hjælper også med at holde huden fast og fyldt ved at beskytte kollagen - at det vigtige strukturelle protein i hud og andre bindevæv - nedbrydes (Zasada, 2019).

For acne virker topisk retinol ved at hjælpe med at holde hudens porer ulåst. Det har antiinflammatoriske virkninger og virker også til holde ting ryddet væk på huden over tid —Skære ned på blokeringer, der kan føre til hudorme og bumser (Leyden, 2017). Retinol også regulerer mængden af ​​fedtet sebum produceret af hudens talgkirtler (Zasada, 2019).

 

Fordele ved retinol

Retinol kan gøre en række ting. Folk bruger det til at:

 • Håndter acne og hold porerne og huden fri: Retinol hjælper med at tackle tilstoppede porer, hudorme, acne og mere ved at gøre cellerne, der tilstopper porerne mindre klæbrige og også reducere porestørrelsen.
 • Forbedre og forbedre hudens struktur og tone: Det her giver huden et glattere og mere jævnt udseende. Det samlede resultat? Retinol lyser huden.
 • Mindske rynker og fine linjer: Retinol øger ikke kun celleomsætningen på overfladen af ​​huden, men stimulerer kollagen og hudens elasticitet.
 • Reducer hyperpigmentering: Det er normalt harmløst, men ofte frustrerende: Retinol kan hjælpe med at mindske hyperpigmentering, hvor hudområder bliver mørkere end den omgivende hud, fordi overskydende mængder pigment koncentreres på et sted. Retinol kan hjælpe selv ting ved at fremskynde omsætningen af ​​problemhuden.

Typer af retinol - styrker, formuleringer, mærker

Retinol kan være effektivt, men involverer at vælge den rigtige styrke og formulering. Dette kan tage en vis indsats, fordi der er et svimlende antal retinolprodukter tilgængelige.

Forbered dig på nogle forsøg og fejl, og giv retinol tid til at arbejde. Fordi det bliver aktivt efter interaktion med hudens cellulære niveau, kan retinol (i modsætning til receptpligtige retinoider) muligvis have brug for støt i løbet af uger eller måneder for at producere en effekt. Giv det fire til seks uger eller mere for at begynde at fordampe fine linjer , rynker og andre tegn på ældning. Ved mild acne kan det tage meget længere tid - op til fire måneder eller mere (Babamiri, 2010).

 

Styrker

Selvom du ikke har brug for en recept på de fleste retinolprodukter, kan du kontakte basen hos en hudplejelæge (hudlæge), når du starter. De fleste sundhedspersonale foreslår begynder med den laveste koncentration og øger derefter gradvist mængden af ​​denne aktive ingrediens (University of Wisconsin, 2020). Geler og cremer har ofte retinolprocenter i intervallet fra 0,025% til 0,05% og 0,1%.

Målet med at starte retinol langsomt og ved en lav dosis i starten er at vænne din krop til retinol og den rødme og tørhed, den kan producere. Over tid vil din huds tolerance over for disse effekter sandsynligvis stige. En anden måde at vænne din hud til retinol på er at starte med at tage den på en gang om ugen og derefter gradvist arbejde op med at bruge den hver anden nat — og derefter om natten. Men hvis din hud ikke er ekstra følsom, kan du klare dig fint med en koncentration på 0,25% ud af porten.

 

Bivirkninger af retinol

En stor risiko med retinol er, at det kan forårsage mentale og fysiske fødselsdefekter, når en mor bruger retinol eller andre retinoider under graviditeten. Selvom der er nogle debatter blandt eksperter om, hvor stor risikoen er, og om retinoldosering eller timing betyder noget , er det klart, at for at undgå eventuelle problemer, bør du ikke bruge retinol, hvis du er gravid (National Organization for Rare Disorders, 2019).

Jo mere koncentreret retinol er, jo flere bivirkninger har du sandsynligvis. Det er almindeligt, at retinol tørrer ud og irriterer huden. Rødme og forbrænding påvirker mange brugere. Flaking sker ofte også - men ikke på grund af skrælning og peeling. I stedet, afskalning opstår, fordi retinoler lokker yngre celler til overfladen af huden (Gilman, 2016).

For at give din hud en pause, når du bruger retinolformuleringer, skal du vælge blide hudrensere og anvende en fugtighedscreme lige efter retinolproduktet.

 

Referencer

 1. Babamiri, K., & Nassab, R. (2010). Cosmeceuticals: Beviset bag retinoiderne. Aesthetic Surgery Journal, 30 (1), 74–77. https://doi.org/10.1177/1090820edrez09360704 https://academic.oup.com/asj/article/30/1/74/199813
 2. DIY acne behandling. American Academy of Dermatology. Hentet fra: https://www.aad.org/public/diseases/acne/diy
 3. Gilman, R., og Buchanan, P. (2016). Retinoider: litteraturgennemgang og foreslået algoritme til brug inden ansigtsoverfladeprocedurer. Tidsskrift for kutan og æstetisk kirurgi, 9 (3), 139. https://doi.org/10.4103/0974-2077.191653 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5064676/
 4. Kafi, R., Kwak, H. S. R., Schumacher, W. E., Cho, S., Hanft, V. N., Hamilton, T. A., ... Kang, S. (2007). Forbedring af naturligt alderen hud med A-vitamin (retinol). Archives of Dermatology, 143 (5). https://doi.org/10.1001/archderm.143.5.606 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17515510/
 5. Kligman, L. H., Duo, C. H., & Kligman, A. M. (1984). Aktuel retinsyre forbedrer reparationen af ​​ultraviolet beskadiget dermal bindevæv. Bindevævsforskning, 12 (2), 139-150. https://doi.org/10.3109/03008208408992779 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6723309/
 6. Leyden, J., Stein-Gold, L. og Weiss, J. (2017). Hvorfor aktuelle retinoider er grundpillerne i behandling af acne. Dermatologi og terapi, 7 (3), 293-304. https://doi.org/10.1007/s13555-017-0185-2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28585191/
 7. National Organisation for Rare Disorders, Fetal Retinoid Syndrome. (2019). Hentet fra https://rarediseases.org/rare-diseases/fetal-retinoid-syndrome/
 8. Kontor for kosttilskud, National Institutes of Health. Vitamin A. Hentet fra https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/
 9. Skin Cancer Foundation. Når skønhedsprodukter forårsager hudfølsomhed (november, 2018). Hentet fra https://www.skincancer.org/blog/when-beauty-products-cause-sun-sensitivity/
 10. Tolleson, W., Cherng, S., Xia, Q., Boudreau, M., Yin, J., Wamer, W.,. . . Fu, P. (2005). Fotokomposition og fototoksicitet af naturlige retinoider. International Journal of Environmental Research and Public Health, 2 (1), 147-155. doi: 10.3390 / ijerph2005010147. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814709/
 11. Tan, J., Thiboutot, D., Popp, G., Gooderham, M., Lynde, C., Rosso, J. D., ... Gold, L. S. (2019). Randomiseret fase 3-evaluering af trifaroten 50 μg / g cremebehandling af moderat ansigts- og trunkal acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 80 (6), 1691–1699. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2019.02.044 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30802558/
 12. University of Wisconsin Hospitals and Clinics Authority. Retinoider: Definition af forskellen. UW sundhed. Hentet fra https://www.uwhealth.org/madison-plastic-surgery/retinoids-defining-the-difference/45281
 13. Zasada, M., & Budzisz, E. (2019). Retinoider: aktive molekyler, der påvirker dannelsen af ​​hudstrukturen i kosmetiske og dermatologiske behandlinger. Fremskridt inden for dermatologi og allergi, 36 (4), 392–397. https://doi.org/10.5114/ada.2019.87443 https://www.termedia.pl/Retinoids-active-molecules-influencing-skin-structure-formation-in-cosmetic-and-dermatological-treatments,7,37473,1,1.html

Asvarsfraskrivelse

Hvis du har medicinske spørgsmål eller bekymringer, skal du tale med din sundhedsudbyder. Artiklerne på Health Guide understøttes af peer-reviewed forskning og information fra medicinske samfund og statslige agenturer. De er dog ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling.

Bumser? Rynker og fine linjer? Mørke pletter og misfarvning? Retinol er et af flere naturlige retinoider i A-vitaminfamilien - og noget af en superstjerne til hudpleje til disse og andre hudproblemer.

 

Forrige indlæg
Næste indlæg

Tak, fordi du har tegnet et abonnement

Denne e-mail er blevet registreret!

Populære produkter

Anti-Aging Retinol Cream BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
Anti-Aging Retinol Cream
Anti-Aging cream med 2,5% Hydrogenated Retinol Anti-Aging Cream med Hydrogenated Retinol er en effektiv hudplejeprodukt, designet til at tackle tegn på aldring og forbedre hudens generelle tilstand. Denne unikke formel indeholder hydrogeneret retinol, en stabiliseret form for retinol, der er kendt for at øge...
Normalpris
Fra 379,00 kr
Normalpris
Tilbudspris
Fra 379,00 kr
Luk
EGF Anti-Aging Serum BIO-Vitae
Tilføj til kurv
Luk
Forhandler: BIO-Vitae
EGF Anti-Aging Serum
Vil du have en yngre og sundere hud? Så prøv vores EGF Anti-Aging Serum! Dette serum er specielt udviklet til at forynge din hud og bekæmpe tegn på ældning. Med Epidermal Growth Factor (EGF) som hovedingrediens, hjælper dette serum med at stimulere cellefornyelsen og...
Normalpris
Fra 499,00 kr
Normalpris
499,00 kr
Tilbudspris
Fra 499,00 kr
Luk
Forhandler: Bio-Vitae
Eyelash Serum
Giver dig de lange vipper, som du altid har drømt om. Vores Eyelash Serum, et unikt hudplejeprodukt, der er designet til at forbedre vækst og sundhed af dine vipper ved hjælp af en kombination af aktive ingredienser. Vores serum indeholder ingredienser som propylene glycol,...
Normalpris
195,00 kr
Normalpris
195,00 kr
Tilbudspris
195,00 kr

Vælg Indstillinger

Senest set

Redigeringsmulighed
Vilkår og Betingelser

Betingelser & Vilkår:

Generelle oplysninger

BIO-Vitae APS
Ravnsborggade 20
7400 Herning
Danmark
CVR: 39990830

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk


Aftalens parter

"Køber" anvendes om den fysiske person, som hovedsagelig handler uden for sit erhverv, og som ved afgivelse af en bestilling til BIO-Vitae afgiver et tilbud om køb og levering af bestemte varer.

"BIO-Vitae" anvendes i det følgende både om den fysiske eller juridiske person, som ved ordrebekræftelse accepterer Købers bestilling og sælger de bestilte varer, og om den hjemmeside hvorfra varer præsenteres og bestilles.

Produktinformation:

På BIO-Vitae oplyses varens væsentlige egenskaber, for yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til BIO-Vitae via

Priser:

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Der kan derfor forekomme prisændringer.

Alle angivne priser er inklusive 25% moms.

 

 Betaling:

De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til PBS i krypteret form (SSL) som det kun er dig og PBS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Ved køb med Dankort eller kreditkort trækkes beløbet fra din konto så snart væren afgå fra BIO-Vitae , Vælger du at modtagen varen med efterkrav betales beløbet ved modtagelse af varen.

Vi accepterer betaling med Anyday.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.
Når du vælger at betale med Anyday, trækkes første betaling når varen afsendes. Derefter vil du betale din månedlige ydelse på sidste hverdag fra den kommende måned, og tre måneder frem.
Der bliver ikke pålagt gebyrer og renter til dit køb, såfremt du betaler til tiden. Hvis du returnerer dit køb, vil aftalen med Anyday ophøre automatisk.

Vi tager ikke kortgebyrer 

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i Købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til Køber.

Reklamation:

BIO-Vitae yder ifølge købeloven 2 års reklamationsret fra modtagelse, på fabrikations- og materialefejl (mangler). Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb.

Fakturaen skal fremvises til BIO-Vitae i forbindelse med anvendelse af reklamationen.

 Eventuel reklamation over mangler på leverede produkter skal efter Køber har eller burde have opdaget manglen ske til BIO-Vitae inden rimelig tid. Ellers mister Køber sin ret til at påberåbe sig manglen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Du bedes angive og på forlangende vise, hvori manglen består.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.  

 

Ansvarsfraskrivelse og garanti:

BIO-Vitae har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre websites igennem links. Disse websites er uden for BIO-Vitae's kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelsen af de bestilte varer i aftalen mellem Køber og BIO-Vitae.

Sælger er ikke erstatningsansvarlig for direkte eller indirekte tab som følge af at de bestilte varer kommer for sent frem til Køber, eller de bestilte varer lider af mangler, når forsinkelsen eller manglerne skyldes Køber handling eller undladelse eller force majeure

BIO-Vitae afgiver ikke selvstændig garanti for de bestilte varer, og Køber opnår kun de garantier, som producenten udsteder over for Køber.

 

Fortrydelsesret:

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. 

 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.

 

Drejer det sig om en aftale om regelmæssig levering af varer over en bestemt periode, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager den første vare.

 

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til Kundeservice@bio-vitae.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne.

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

 

 

Fortrydelse af en del af købet

 

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

 

 

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.

Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

 

Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder for: (indsæt varetyper). 

Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: (indsæt beløb).

 

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes: 

 

Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen, 

 
 

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

 

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage.

Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

 

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

 

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

 

Varen sendes til:

 

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

 

 

 Forbehold for ændringer:

BIO-Vitae forbeholder sig ret til at ændre og opdatere de regler og betingelser, der gælder for denne website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om der er sket ændringer.

Leveringstider:

Danmark           

Omdeling til privat med GLS 0-1 kg DKK 69,00  

 

Danmark           

Omdeling til privat GLS 1 -5 kg DKK 75,00           

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er under 300.00 DKK er prisen DKK 37,00          

 

Danmark           

Udleveringssted GLS købs beløb er over 300.00 DKK er prisen DKK 0,00

 

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte Janus på Kundeservice@bio-vitae.dk

. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via www.naevneneshus.dk

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag hos e-mærket - uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -

Persondatapolitik 

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:

Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.

 

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. 

Dette vil sige GLS og postnord

 

Personoplysningerne registreres hos BIO-Vitae ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. 

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Den dataansvarlige på bio-vitae.dk er BIO-Vitae ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: Kundeservice@bio-vitae.dk

 

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

 

Til:

BIO-VITAE APS

Ravnsborggade 20

7400 Herning

Danmark

Email: Kundeservice@bio-vitae.dk

 Vi anbefaler at du sender varen retur via vores returportal 

Gå til returportal

 

 

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

 

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift: _________________________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

 

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 20-12-2022

 

 

OBS: Vi har indsat et afsnit om persondatapolitik. Dette afsnit indeholder alene minimumskravene til jeres oplysningspligt i forbindelse med køb. Vær opmærksomme på, at I også har en oplysningspligt for jeres behandling af persondata, der ligger ud over, hvad der er nødvendig for selve købet. Læs mere i informationsbrevet.

this is just a warning
Log ind
Luk

Sprog