Hyaluronsyre: Hvad er det og hvad bruges det til.

Hvad er hyaluronsyre?

Gør noget godt for din hud med hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en naturlig del af kroppen, men med alderen falder kroppens hyaluronsyre-niveau desværre. I denne artikel forklarer vi hvad hyaluronsyre er, samt hvor i kroppen det bruges og til hvad.

Du tænker sikkert at syre lyder farligt, men lige netop hyaluronsyre er ikke så farligt som det lyder. Kroppen danner selv hyaluronsyre, men produktionen falder desværre med alderen. Desværre, fordi hyaluronsyre er en utroligt effektiv fugtbinder. Hele 1000 gange sin egen vægt, kan hyaluronsyre binde vand. Som erstatning af kroppens egen produktion, findes der i dag mange hudplejeprodukter og kosttilskud, som indeholder den fantastiske hyaluronsyre – netop fordi syren kan reducere rynker, linjer og tør hud.

Med alderen falder hudens fugtindhold og evne til at binde fugt. Derfor bliver huden mere tør, rynket og grålig. Du kan forebygge rynker og linjer i huden, hvis du bruger effektive hudplejeprodukter fra dine yngre år. Dog kan du, selvom du er oppe i årene, stadig reducere tørhed og rynker. Brug en god ansigtscreme og suppler med et eller flere kosttilskud. Sørg for at vælge plejeprodukter der har anti-ageing effekt – f.eks. produkter med hyaluronsyre.

 

Hvor findes hyaluronsyre og hvad bruges det til?

De steder i kroppen hvor hyaluronsyre findes, fungerer det som et bindevæv i bl.a. hud, led og øjnene. Hyaluronsyre indgår også i en lang række funktioner. Hvis du får et sår eller en skade på huden, bidrager hyaluronsyre til helingen. Hyaluronsyre aktiverer også de celler som har en antiinflammatorisk virkning, hvormed immunforsvaret sættes på arbejde for at stoppe eventuelle bakterier i at udvikle sig.

Hyaluronsyre findes også i mad, primært animalske fødevarer. Det betyder også, at den hyaluronsyre som bruges i plejeprodukter og kosttilskud, er af animalsk oprindelse. Hyaluronsyre findes primært i kød som f.eks. lever. Dog findes der også mængder af hyaluronsyre i bananer, citrusfrugter og bladgrøntsager.

 

Hyaluronsyre i plejeprodukter

Hyaluronsyre anvendes i flere og flere plejeprodukter. Det skyldes bl.a. at hyaluronsyre er fantastisk effektiv i at binde fugt, men også kan bruges på alle hudtyper. Hvis du gerne vil bruge hyaluronsyre til at understøtte en normal hud, kan du bruge enten cremer, serummer eller kosttilskud som virker indefra. Læs mere om nogle af de forskellige produkter med hyaluronsyre herunder.

 • Hyaluronsyre serum
  Et serum er et utroligt effektivt hudplejeprodukt, som bl.a. anvendes mod tør hud, rødme, irritation, uren hud eller til at reducere fine linjer og rynker i huden. Vælger du et ansigtsserum med hyaluronsyre har en intensivt fugtende egenskab. Derfor er den ekstra velegnet til dig med tør hud, eller hud som begynder at vise ældningstegn. Se hele vores udvalg af serummer med hyaluronsyre her.

 • Ansigtsmasker med hyaluronsyre
  En ansigtsmaske smøres på huden i et jævnt lag, hvorefter den skal sidde i en rum tid. I den tid som ansigtsmasken sidder på huden, virker den fugtgivende, plejende og nærende på huden. Hyaluronsyre trænger ind i huden og efterlader den blød, glat og smuk. Ansigtsmasker skal ikke bruges dagligt, men er ment som ekstra pleje i løbet af ugen. Se hele vores udvalg af ansigtsmasker med hyaluronsyre her.

 • Makeup med hyaluronsyre
  Når du bruger makeup kan du fremme det udtryk du ønsker. Ved at vælge et makeupprodukt med tilsat hyaluronsyre, kan du give huden de bedste betingelser for at holde sig sund, velplejet og fugtet. Se hele vores udvalg af makeup med hyaluronsyre her.

 • Kosttilskud med hyaluronsyre
  Et kosttilskud med tilsat hyaluronsyre bidrager til hudens evne til at binde fugt. Når huden binder fugt og holder på den, vil den ikke i samme grad miste sin spændstighed og få rynker. Udover hyaluronsyre, er kosttilskuddet også ofte tilsat C-vitamin. C-vitamin bidrager til kroppens normale dannelse af collagen. Collagen findes ligesom hyaluronsyre i kroppen, men med alderen falder også niveauet af collagen. Derfor er det essentielt at få nok C-vitamin, hvis du ønsker at holde huden flot og fast. Se hele vores udvalg af kosttilskud med hyaluronsyre her.

 

Hyaluronsyre og collagen

Vi har et par steder i denne artikel nævnt collagen. Måske har du helt styr på hvad collagen er, eller også har du et meget begrænset kendskab til det. Collagen er et protein og findes i led, knogler, tænder, brusk og hud. Det er et utroligt vigtigt protein for kroppen og for at alle de nævnte dele opbygges og holdes ved lige. Collagen produktionen falder med alderen – faktisk allerede fra du fylder 30. Det er også derfor at du her begynder at få fine linjer i ansigtet og med tiden rynker. Hyaluronsyre og collagen har det til fælles, at de begge spiller en vigtig rolle i forhold til at holde huden fugtig, spændstig og elastisk.